MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Effectiviteit en efficiency, Wet- en regelgeving
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - MFB's in de praktijk (assistenten)
Accreditatie Periode: 16-06-2017 t/m 16-06-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Effectiviteit en efficiency' of 'Wet- en regelgeving'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB's) vormen een nieuwe generatie geautomatiseerde medicatiebewaking. Toepassing van Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB's) zorgt ervoor dat de apotheker patiëntkenmerken, laboratoriumuitslagen en andere relevante gegevens zoals comorbiditeit, leeftijd en gewicht uit het medicatiedossier in het medicatie-advies kan betrekken. Het is belangrijk dat je als apothekersassistente de achtergronden van de diverse medische farmaceutische beslisregels kent en deze kunt toepassen en afhandelen.

Sinds de invoering van de Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB's) in 2012 heeft deze vorm van medicatiebewaking zeker zijn nut bewezen. In een grote meerderheid van de apotheken wordt met de MFB's gewerkt. MFB's vormen een belangrijk instrument om gepaste zorg voor de individuele patiënt te leveren. Daarnaast is het met de MFB's mogelijk om de apotheekpopulatie te bewaken op bijwerkingen die potentieel gevaarlijk kunnen zijn en kunnen lijden tot ziekenhuisopnames.

De afgelopen jaren ontwikkelden verschillende apotheken echter hun 'eigen' medisch farmaceutische beslisregels. Om ervoor te zorgen dat alle patiënten dezelfde farmaceutische zorg kunnen krijgen die past bij hun persoonlijke situatie, heeft een aantal partijen, waaronder de KNMP, een gezamenlijke landelijke set MFB's ontwikkeld. Deze set van 25 MFB's wordt jaarlijks geüpdatet en de wijzigingen worden ook doorgevoerd op de Kennisbank. Wanneer tussentijds blijkt dat de set door nieuwe inzichten niet meer voldoende aansluit bij de huidige stand van wetenschap en praktijk, vindt een tussentijdse aanpassing plaats.

Na afloop van deze cursus ken je de achtergronden van diverse medische farmaceutische beslisregels en kun je deze medische farmaceutische beslisregels toepassen en afhandelen.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!