MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2,5 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Verslavingszorg, Communicatietechniek
onderwerp(en):
Roken
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2,5
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Stoppen met roken (assistenten)

Roken is erg ongezond, dat weet iedereen. Roken is wereldwijd de belangrijkste vermijdbare doodsoorzaak.
Waarom blijven mensen dan toch roken, terwijl iedere roker diep van binnen de wens heeft ooit te stoppen?Wat weerhoudt hen ervan? En waarom vallen ‘stoppers’ zo vaak terug in het oude rookgedrag?

Roken is een van de meest gecompliceerde verslavingen, waar je meestal moeilijk van af komt. Stoppers zijn daarom gebaat bij passende begeleiding.
Waarom is het zo lastig om als apothekersassistent het onderwerp stoppen-met-roken ter sprake te brengen?

Deze cursus biedt je kennis over tabaksverslaving, de gevolgen van roken en stoppen met roken. Daarnaast komen ook de farmacologische hulpmiddelen bij het stoppen met roken en interactie daarvan met andere medicatie aan de orde. Het motiveren tot stoppen met roken wordt besproken, met de verschillende stadia van gedragsverandering.
Je leert de opgedane kennis te verbinden aan de praktijk, waardoor je handvatten hebt om als apothekersassistent jouw eigen rol te vervullen in het motiveren van rokende cliënten om te stoppen en hen te kunnen verwijzen naar intensievere begeleiding.

Na afloop van deze cursus heb je kennis over verslaving in het algemeen en tabaksverslaving in het bijzonder. Je weet welke invloed stoppen met roken op het lichaam heeft en welke farmacologische hulpmiddelen er bestaan. Daarnaast ben je je bewust van de rol die je als apothekersassistent kunt hebben voor rokende cliënten. Door deze kennis en bewustwording ben je in staat om handvatten te vinden om stoppen met roken bij cliënten bespreekbaar te maken.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!