MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
Stichting DOKh
kosten
basistarief
€ 75,00
leden
€ 65,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Spoed Eisende Hulp
onderwerp(en):
Triage
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
ABCDE Telefonische Triage

Bij spoedeisende situaties telt iedere seconde. Met hulp van de ABCDE-methode leer je of een patiënt stabiel, instabiel of uitval van vitale functies heeft en hoe je daarop moet reageren. Wanneer stuur je meteen een ambulance of wanneer stuur je direct de huisarts naar een patiënt?

Tijdens deze e-learning wordt allereerst uitgelegd waarom er een eenduidige ABCDE-methode is en wat het inhoudt. Een entreetoets volgt. Daarna een hoofdstuk met uitleg over de ABCDE-methode. De letters worden verklaard en de urgentiecoderingen besproken. Er is na enkele sheets een multiple choice of sleepvraag waarin het zojuist geleerde getoetst wordt met feedback. Het vierde onderdeel bestaat uit detailinformatie over iedere letter van ABCDE. De vragen die gesteld kunnen worden aan de beller en de adviezen worden ook besproken. Na bespreking van iedere letter volgt een casusbeschrijving met een multiple choice of sleepvraag. Onderdeel vijf is een korte samenvatting van de scholing en nog enkele casuïstische vragen die als voorbereiding van de toets dienen.

Daarna is de eindtoets met diverse casusbeschrijvingen waar de deelnemer met behulp van sleep- en multiple-choice vragen het geleerde in de praktijk toe moet passen.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!