MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Communicatietechniek, Effectiviteit en efficiency
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Therapietrouw (assistenten)
Accreditatie Periode: 08-09-2017 t/m 08-09-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Communicatietechniek' of 'Effectiviteit en efficiency'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Chronische patiënten hebben vaak moeite met het goed innemen van hun medicijnen. Onderzoek wijst uit dat een derde tot de helft van de chronisch zieke patiënten therapieontrouw is. Dit kan leiden tot overbodige ziekenhuisopnames, onnodige extra onderzoeken, progressie van de ziekte, mislukking van de behandeling en extra kosten. Het bevorderen van therapietrouw is daarom een belangrijk aspect van de behandeling.

Deze cursus is gericht op de therapietrouw bij het chronisch gebruik van medicijnen.

Als apothekersassistent zal je in de dagelijkse praktijk regelmatig worden geconfronteerd met therapieontrouw. Door het frequente contact met patiënten en de mogelijkheid om met het apotheekcomputersysteem therapieontrouw te signaleren, kun jij een rol vervullen bij het aanpakken van dit probleem. De communicatie met de patiënt speelt hierbij een belangrijke rol.

In deze cursus leer je wat therapietrouw is, hoe therapieontrouw wordt veroorzaakt, maar ook hoe je therapieontrouw in de praktijk kunt herkennen. Je leert tevens hoe je een goed gesprek kunt voeren over therapietrouw en hoe je de patiënt handvatten kunt bieden om de medicijnen in te nemen als voorgeschreven.

Na het volgen van deze cursus heb je inzicht in de verschillende oorzaken van therapieontrouw en ben je in staat om therapieontrouw in de praktijk te herkennen. Je bent in staat om een gesprek te voeren over therapietrouw en kunt de patiënt handvatten bieden om therapietrouw te zijn.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!