organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
Met het apothekers- of doktersassistentenpakket kunnen 30 accreditatiepunten per jaar worden behaald.
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Farmacologie
ICPC:
A
accreditatie
abonnement
toelichting
Met het apothekers- of doktersassistentenpakket kunnen 30 accreditatiepunten per jaar worden behaald.
CME-Online - Interacties tussen voeding en geneesmiddelen (assistenten)
Accreditatie Periode: 26-11-2017 t/m 26-11-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Farmacologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?
Deze cursus gaat over interacties tussen voeding en geneesmiddelen. We kijken naar de mogelijke effecten van voeding op het gedrag van geneesmiddelen en daarmee op hun werking en bijwerkingen. Daarnaast komt de omgekeerde situatie aan bod: de effecten van geneesmiddelen en medicatie op het gedrag van voedingsstoffen en het mogelijk ontstaan van ondervoeding. Met name dit laatste probleem wordt op dit moment nog veel te weinig herkend en erkend. Steeds duidelijker wordt echter dat dit belangrijk en klinisch relevant (belangrijk voor de praktijk) kan zijn, vooral bij de oudere patiënt. Door meer kennis over de mogelijke effecten van geneesmiddelen op de voedingstoestand van de patiënt wordt het mogelijk om zulke effecten te voorkomen.
In deze cursus maak je kennis met Renger Witkamp, hoogleraar “Voeding en Farmacologie” aan de Wageningen Universiteit en Researchcentrum.
Na het volgen van deze cursus:
- ben je je bewust van het feit dat interacties tussen voeding en geneesmiddelen nadelige effecten kunnen hebben.
- weet je dat geneesmiddelgebruik verband houdt met het risico op ondervoeding of voedingsstoftekorten (zeker bij ouderen).
- heb je kennis gemaakt met een aantal klinisch relevante voeding-geneesmiddelinteracties en hun achtergrond.
- heb je geleerd waarom voedingsadviezen belangrijk kunnen zijn voor gebruikers van bepaalde geneesmiddelen.
- kun je patiëntgroepen benoemen die kwetsbaar zijn voor interacties tussen voeding en geneesmiddelen.
Meer >