MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
Stichting Nederlands Centrum Jeugdgezondheid
kosten
basistarief
Gratis
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
Kindergeneeskunde
onderwerp(en):
Vermoeidheid/slaapproblemen
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
JGZ Academie - Gezonde slaap en slaapproblemen

De e-learning slapen is gebaseerd op de JGZ-richtlijn gezonde slaap en slaapproblemen en is uitgevoerd in de vorm van een Quest. In de quest krijgt de deelnemer 16 opdrachten verdeeld over 4 thema's uit de richtlijn, te weten, gezonde slaap en slaapproblemen, slaapproblemen herkennen, slaapproblemen aanpakken en tips bij slaapproblemen. De e-learning focust daarbij op wat een gezonde slaap is en hoe dit te bevorderen. Ook is er aandacht voor het verschil tussen slaapproblemen en slaapstoornissen, waarbij ook de begeleiding van slaapproblemen waarover vragen zijn bij ouders of de jeugdige zelf aan bod komt.

Het is noodzakelijk om eerst de richtlijn zelf goed door te lezen voordat de Quest wordt gemaakt. De deelnemer krijgt 16 opdrachten waarmee, slaap minuten verdiend worden, mits voldoende uitgevoerd. Iedere quest is anders: er zijn sleepvragen, MC vragen, stellingvragen. Bij 6 uur slaap van de in totaal te behalen 8 uur, is men voor de gehele Quest-e-learning geslaagd. Het is mogelijk om een korte of een lange hulpkaart in te zetten om de opdracht te kunnen halen, maar dat kost 5 (korte hulpkaart) of 15 (lange hulpkaart) slaap minuten. De volgorde van de Quest ligt vast, opdracht 2 kan pas na opdracht 1 worden gedaan enz. Een opdracht herhalen om meer slaap minuten te verdienen kan alleen als de hele Quest is doorlopen.

Leerdoelen

  • De deelnemer kent de inhoud van de richtlijn gezonde slaap en slaapproblemen.
  • De deelnemer weet het verschil tussen slaapproblemen en slaapstoornissen.
  • De deelnemer kan afwegen of er sprake is van kindermishandeling en kent de signalen van en risicofactoren voor kindermishandeling.
  • De deelnemer weet hoe ouders, kinderen, jongeren te begeleiden bij slaapproblemen.
  • De deelnemer weet hoe en met welke collega's en externe professionals samen te werken bij een vermoeden van een slaapstoornis en wanneer te verwijzen.
  • De deelnemer leert de richtlijn toe te passen aan de hand van praktijkcasussen.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!