MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Kindergeneeskunde
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Kinderziekten (assistenten)
Accreditatie Periode: 29-01-2018 t/m 29-01-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Kindergeneeskunde'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

De meeste ouders met jonge kinderen krijgen te maken met kinderziekten. Dit zijn allemaal min of meer besmettelijke ziekten die met verschillende verschijnselen voorkomen. Bij een aantal van deze kinderziekten kan het kind huiduitslag krijgen in de vorm van vlekjes of bultjes. Dit kan voor ouders een reden tot ongerustheid zijn. Vaak zullen ouders contact opnemen met de huisartspraktijk, maar het is ook mogelijk dat ze langskomen in de apotheek en aan de balie hun vragen stellen. Het is dan zinvol dat jij als assistent het een en ander afweet van de verschillende kinderziekten en de bijbehorende symptomen, zodat je gerichte adviezen en voorlichting kunt geven. Vaak is de uitslag onschuldig, maar soms is er sprake van een aandoening die behandeld en/of gemeld moet worden.

In deze cursus worden verschillende kinderziekten met uitslag besproken die bij kinderen kunnen voorkomen. Behandeld worden: mazelen, rode hond, roodvonk, waterpokken, vijfde ziekte en zesde ziekte, en hand-, voet- en mondziekte. Per ziekte wordt aandacht besteed aan de epidemiologie, verwekker, besmettelijkheid, incubatietijd, verschijnselen, behandeling en immuniteit. Ook worden er twee kinderziekten zonder uitslag behandeld, namelijk bof en kinkhoest. Voordat je ouders zelfzorgadviezen geeft, moet je eerst zeker weten dat er geen alarmsignalen aanwezig zijn. Kinderen met een alarmsignaal moeten gezien worden door een arts!

Na afloop van deze cursus ken je het onderscheid tussen de verschillende soorten kinderziekten. Tevens ben je bekend met de adviezen en mogelijke medicatie voor de verschillende soorten kinderziekten. Hierdoor kun je gerichte adviezen en voorlichting geven aan ouders van kinderen met kinderziekten.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!