MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 3 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Farmacologie
ICPC:
N, Z
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
3
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Streven naar stabiliteit - Behandeling van bipolaire stoornissen (assistenten)
Accreditatie Periode: 28-03-2018 t/m 28-03-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'GGZ & psychiatrie' of 'Farmacologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Een bipolaire stoornis is een ernstige ziekte die niet genezen kan worden. De behandeling kan bepaalde verschijnselen wel verminderen en een nieuwe manie of depressie helpen voorkomen.

Mensen met een bipolaire stoornis hebben last van stemmingswisselingen. Er zijn periodes waarin ze somber (depressief) zijn en perioden waarin ze abnormaal opgewekt (manisch) zijn. Tussen de verschillende episodes in kan de stemming normaal zijn. De ernst van deze episoden kan variëren van licht tot zeer ernstig en de episoden kunnen jaren uiteen liggen of elkaar zo snel opvolgen dat niet of nauwelijks nog sprake is van een tussenliggend herstel. De ernst van de depressieve en manische episoden varieert van persoon tot persoon en kan ook binnen één persoon in de tijd variëren.

Als apothekersassistente heb je bij patiënten met een bipolaire stoornis een belangrijke rol. Bij het afleveren van (herhaal)medicatie geef je de patiënt voorlichting over de werking, bijwerkingen en mogelijke interacties. Ook controleer je het afhaalgedrag. Om deze patiënten optimaal te kunnen begeleiden, is het goed om te weten wat een bipolaire stoornis inhoudt en hoe deze behandeld wordt.

Na afloop van deze cursus weet je welke geneesmiddelen worden gebruikt bij de behandeling van de verschillende episodes van een bipolaire stoornis. Hierdoor kun je gerichte adviezen en voorlichting geven aan patiënten die te maken hebben met bipolaire stoornissen. Ook kun je het afhaalgedrag controleren en eventuele tekenen van therapieontrouw signaleren.

In de cursus ‘Schommelende stemmingen – Diagnostiek bij bipolaire stoornissen’ heb je geleerd over de verschillende vormen en kenmerken van een bipolaire stoornis. Deze cursus vind je in het cursusoverzicht. In deze cursus, ‘Streven naar stabiliteit – Behandeling bij bipolaire stoornissen’, gaan we in op de medicamenteuze behandeling van de diverse vormen en episodes van een bipolaire stoornis.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!