MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
Stichting Nederlands Centrum Jeugdgezondheid
kosten
basistarief
Gratis
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Dermatologie, Kindergeneeskunde
ICPC:
S
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
JGZ Academie - Huidafwijkingen

Aan de hand van verschillende leeftijdspecifieke casuïstiek worden deelnemers uitgenodigd vragen te beantwoorden, die richting geven aan hun handelen. Zij worden tussentijds uitgenodigd onderdelen van de richtlijn tot zich te nemen.

Huidafwijkingen staan hoog in de ranglijst van meestvoorkomende nieuwe diagnosen die de huisarts bij kinderen stelt. Gezien de grote impact (denk aan pijn, jeuk, verminderde groei, pesten, slaapproblemen) van een huidafwijking zijn preventie, voorlichting, signalering, diagnose, begeleiding en behandeling van groot belang.

Deze module combineert twee vormen van leren. Enerzijds vragen we de cursist een actieve leerhouding. De opdrachten zijn: lees, zoek op, pas toe, controleer, beslis hoe verder, etc. Anderzijds wordt de cursist ook geïnstrueerd. De ‘docent’ zal de leerstof kernachtig presenteren. Daarnaast zal hij inhoudelijke feedback geven en doorvragen en ook bij de opdrachten voorbeelden, verdiepingen, uitzonderingen, extra aanwijzingen en tips te geven. Er ontstaat een intensief inhoudelijk ‘gesprek’ tussen de docent en cursist over de lesstof, waarbij telkens weer beroep wordt gedaan op het kennisniveau van de cursist en zijn vermogen om bewust professioneel te zijn.

Met de e-learning module wordt kennis genomen van de inhoud van de richtlijn, wordt geoefend met verschillende casuïstiek om de kennis vanuit de richtlijn eigen te maken en te kunnen toepassen in de JGZ-praktijk.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!