MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Communicatietechniek
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Het bevorderen van goed medicijngebruik door laaggeletterden (assistenten)
Accreditatie Periode: 10-06-2018 t/m 10-06-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Communicatietechniek'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Je hebt het inmiddels een aantal keer geprobeerd, maar de patiënt snapt je uitleg over de medicijnen niet. Soms is het is moeilijk om niet geïrriteerd of moedeloos te raken. Maar… er kunnen omstandigheden zijn geweest die hebben gemaakt dat mensen een achterstand opliepen. Tijdens de jeugd, bijvoorbeeld. Of wanneer men als kind langdurig ziek was. Of wanneer men ‘werkjes’ op school kreeg en er verder weinig aandacht aan je werd besteed. Of bij verwaarlozing thuis. Daar kunnen deze mensen vandaag de dag nog steeds hinder van ondervinden. Of misschien kon men wel lezen en schrijven, maar is men de vaardigheden verloren omdat men te weinig deed met taal. Deze patiënten kunnen zomaar aan je apotheekbalie staan.

Deze e-learning is in 2015 vervaardigd door de apothekersorganisatie KNMP in samenwerking met Pharos, Stichting Lezen & Schrijven en V&VN en in 2018 geüpdatet door de KNMP. De e-learning is onderdeel van de landelijke campagne ‘Kunt u dat even uitleggen?’, die voornoemde partijen met elkaar in 2015 initieerden en die de KNMP later met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) doorontwikkelde.

Na afloop van deze cursus weet je: hoe laaggeletterdheid kan leiden tot verkeerd medicijngebruik; hoe je gebruikersproblemen signaleert; hoe je laaggeletterde patiënten kunt herkennen; hoe je je communicatie aan laaggeletterde patiënten kunt aanpassen.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!