MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Reizigersgeneeskunde
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Op reis...en wat je moet weten (assistenten)
Accreditatie Periode: 12-06-2018 t/m 12-06-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Reizigersgeneeskunde'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

‘Wie verre reizen maakt kan veel verhalen’ is een bekend gezegde. Er zou aan toegevoegd kunnen worden: ‘…en kan veel oplopen’, zoals hoogteziekte, reizigersdiarree, malaria en hepatitis etc. Door een goede voorbereiding en de juiste geneesmiddelen en/of inentingen, kan men ervoor zorgen dat een reis in ieder geval niet door gezondheidsproblemen wordt verziekt.
In deze cursus gaan we in op een aantal gezondheidsproblemen die men gedurende een reis kan ondervinden. De reis zelf kan aanleiding geven tot reisziekte. Daarnaast moet men als reiziger bijvoorbeeld rekening houden met andere hygiënische omstandigheden, minder schoon water en ander voedsel. Dit kan klachten tot gevolg hebben, bijvoorbeeld reizigersdiarree.

Ook is er een aantal vakantiebestemmingen waar rekening moet worden gehouden met de hoogte waarop ze liggen. Reizigers kunnen daar last krijgen van hoogteziekte. Dit onderwerp wordt ook besproken in deze cursus. Veel kennis over ziekten en geneesmiddelen is via internet op te zoeken. Er wordt een aantal websites vermeld waar meer informatie over o.a. reisziekten is te vinden. Zowel de preventie van klachten als een eventuele behandeling komen aan bod.

In deze cursus zullen we ook uitgebreid ingaan op de preventie van tekenbeten. Teken kunnen verschillende ziekten overbrengen, waaronder de ziekte van Lyme. Dit is niet per definitie een reizigersziekte, maar behalve in Nederland lopen ook veel mensen deze ziekte in het buitenland op. Vragen over profylaxe zullen wellicht ook in de apotheek worden gesteld. Probleem hierbij is dat er onder wetenschappers weinig overeenstemming lijkt te zijn over de profylaxe en de juiste behandeling van de ziekte van Lyme. Gedurende de cursus geven we je ook een aantal tips die je kunt gebruiken bij het opzoeken van informatie en om jouw service aan cliënten te verbeteren. Aan het eind van de cursus staat een aantal aandoeningen met adviezen nog een keer samengevat.

Het onderwerp reizigersziekten wordt behandeld in twee CME-Online cursussen:

  • Op reis…en wat je moet weten (deze cursus)
  • Reizigersziekten in de tropen

Na afloop van deze cursus kun je gerichte adviezen en voorlichting geven aan cliënten met vragen over een aantal specifieke reizigersziekten en de bijbehorende (zelfzorg)medicatie. Daarbij kun je ook voorlichting geven over preventieve maatregelen.

NB Voor reizigersziekten in de Tropen (inclusief vaccinaties en malaria) verwijzen we je naar de CME-online cursus Reigersziekten in de Tropen.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!