MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
ICT & eHealth
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Elektronisch uitwisselen van medicatiegegevens, weet jij voldoende van het LSP? (assistenten)
Accreditatie Periode: 05-09-2018 t/m 05-09-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'ICT & eHealth'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Ziekte, een ongeval of een blessure komen vaak onverwacht, bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend. Daardoor kan de patiënt terechtkomen bij een onbekende arts, een dienstapotheek, de huisartsenpost of het ziekenhuis. Dan is het belangrijk dat deze zorgaanbieders snel en gemakkelijk actuele medische gegevens van de patiënt kunnen inzien. Bijvoorbeeld het actuele medicatie-overzicht. Zo krijgen deze zorgaanbieders snel een betrouwbaar beeld van de actuele medische situatie van de patiënt en kunnen zij de juiste zorg geven.

Steeds meer huisartsen, apotheken, huisartsenposten en ziekenhuizen maken daarom gebruik van het Landelijk Schakelpunt. Op die manier kunnen zij 24 uur per dag, 7 dagen per week medische gegevens bij elkaar opvragen. Ook jij als apothekersassistent hebt in je werk te maken met het Landelijk Schakelpunt.

In samenwerking met CME-Online heeft VZVZ een online nascholing over het Landelijk Schakelpunt ontwikkeld. Het is belangrijk dat jij als apothekersassistent voldoende afweet van het LSP, zodat je in staat bent om patiënten efficiënt en goed te informeren en op een juiste manier om toestemming kunt vragen. Veel succes bij het volgen van deze cursus.

Na het afronden van deze cursus:

  • weet je wat het Landelijk Schakelpunt (LSP) inhoudt en waarom het belangrijk is patiënten om toestemming te vragen voor het delen van hun medische gegevens met andere zorgverleners via het LSP.
  • weet jewelke zorgverleners gebruik kunnen maken van het LSP en welke gegevens zij beschikbaar kunnen stellen en kunnen inzien. Ook weet je op welke manieren het LSP is beveiligd.
  • ben je in staat om patiënten goed en snel te informeren over het Landelijk Schakelpunt en op een juiste manier om toestemming te vragen.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!