MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2,5 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
KNO-heelkunde
ICPC:
H
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2,5
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Oorontstekingen: oorzaken en behandeling (assistenten)
Accreditatie Periode: 25-11-2018 t/m 25-11-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'KNO-heelkunde'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Oorpijn is een nare pijn die zeurend kan aanvoelen, maar ook heel heftig (stekend of kloppend). Oorpijn kan voorkomen in één oor of in beide oren tegelijkertijd. Oorpijn komt vooral voor bij kinderen, maar ook volwassenen kunnen oorpijn krijgen. Oorpijn is vervelend en kan erg pijnlijk zijn.
Otitis media acuta (OMA), ofwel acute middenoorontsteking, is een van de meest voorkomende infectieziekten bij kinderen en daardoor een van de meest gestelde diagnoses, zowel in de eerste lijn (huisartsenpraktijk en consultatiebureau) als in de tweede lijn (KNO- en kinderarts). Naar schatting maakt de helft tot driekwart van de hele bevolking deze aandoening ten minste eenmaal in het leven door, en dus meestal op vroege kinderleeftijd.

Bij volwassenen komt oorpijn vooral door een ontsteking van de gehoorgang: otitis externa (OE). Bij een otitis media met effusie (OME) wordt het middenoor gevuld met vocht in plaats van lucht. Gehoorverlies is een typisch kenmerk van OME.

De verschillende vormen van oorontsteking worden in deze cursus uitgebreid behandeld, zodat het voor jou als apothekersassistente mogelijk is om onderscheid te maken tussen de verschillende vormen. Uiteraard gaan we in op de behandeling van de diverse vormen van oorontsteking.

  • Wat kun je als apothekersassistente adviseren aan ouders van kinderen met oorontsteking of aan volwassenen met oorontsteking?
  • Wanneer kun je volstaan met een zelfzorgmiddel?
  • Wanneer verwijs je iemand door naar de huisarts?

Met de juiste kennis kun je goed voorbereid voorlichting geven aan mensen met oorklachten.

Na afloop van deze cursus ben je op de hoogte van de achtergronden van een aantal veelvoorkomende oorontstekingen. Tevens kun je gerichte adviezen en voorlichting geven aan cliënten met vragen over oorontstekingen en de bijbehorende (zelf)medicatie.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!