MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
eHuisartspraktijk.nl
kosten
basistarief
€ 20,70
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
Ouderengeneeskunde, Algemeen & overig
onderwerp(en):
Huiselijk geweld
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
Aanpak Ouderenmishandeling

Ouderenmishandeling is onacceptabel, maar helaas ook moeilijk herkenbaar. Vaak hebben zorgverleners hiervoor niet voldoende kennis. In 2012 hebben de Steunpunten Huiselijk Geweld 1.027 meldingen van ouderenmishandeling ontvangen, een stijging van 3% ten opzichte van 2011 (994).

De cursist wordt uitgedaagd om na te denken over situaties van ouderenmishandeling in zijn eigen (werk)omgeving en de concrete aanpak van ouderenmishandeling. Na het volgen van deze module kan de cursist beschrijven welke vijf vormen van ouderenmishandeling voorkomen, herkennen wat signalen van ouderenmishandeling zijn en uitleggen wat de meldcode bij ouderenmishandeling inhoudt. Bovendien kan de cursist een situatie van ouderenmishandeling aanpakken volgens het vijfstappenplan, waarbij ouderenmishandeling op de juiste plaats wordt gemeld.

Deze module bestaat uit theorie met casuïstiek en een toets ter beeldvorming en reflectie. In deze module wordt uiteraard de meldcode behandeld: dit is een stappenplan waarin is omschreven hoe men kan omgaan met signalen van ouderenmishandeling en het melden daarvan. Alle vijf stappen van het stappenplan komen aan bod: vermoedens, overleg, informatieverzameling, actie en evaluatie. De module wordt afgesloten met een toets, bestaande uit tien meerkeuzevragen. Aan deze toets is geen score of verder gevolg verbonden: via de toets kan de cursist oefenen, waarbij de gegeven antwoorden direct op juistheid kunnen worden gecontroleerd.

Voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor ouderen.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!