MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
eHuisartspraktijk.nl
kosten
basistarief
€ 28,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Verpleegkunde
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
Compressief Zwachtelen

Zwachtelen omvat de behandeling van oedeem met een verband, meestal toegepast aan de benen. Het verband zorgt voor drukverhoging in het weefsel, waardoor vocht uit het weefsel wordt gedreven. Is het vocht weggezwachteld, dan kunnen therapeutische elastische kousen worden aangemeten. Compressief zwachtelen verbetert de doorbloeding op korte termijn.

Het accent van deze cursus ligt op de aandachtspunten bij compressief zwachtelen van een cliënt volgens de CBO-methode. In deze onderdelen is ook algemene basiskennis van de anatomie, fysiologie en pathologie over de het veneus-, lymfatisch- en arteriële stelsel verwerkt. De inhoud van deze cursus is opgebouwd rond casussen en oefeningen die gebaseerd zijn op de dagelijkse praktijk van de cursist. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van foto’s, film en animaties.

Na het volgen van deze e-learning module heb je kennis over en inzicht in de anatomie en fysiologie, indicaties, verschijnselen, contra-indicaties, materialen, technieken en complicaties in relatie tot compressief zwachtelen. Ook kun je de cliënt professioneel over compressief zwachtelen informeren.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!