MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 3 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig, Farmacologie
onderwerp(en):
Antistolling/trombose
ICPC:
B
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
3
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Omgaan met antistolling in de apotheek (assistenten)
Accreditatie Periode: 17-02-2019 t/m 17-02-2021
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Algemeen & overig' of 'Farmacologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Antistolling is een moeilijk onderwerp. Toch is het belangrijk dat je er voldoende vanaf weet omdat je in je werk als apothekersassistent regelmatig te maken hebt met de uitgifte van antistollingsmedicatie. Na het volgen van deze cursus heb je een beter begrip van het stollingsproces en van de toepassing én het gebruik van antistollingsmiddelen in de eerste lijn.

Antistollingsmiddelen worden in de praktijk veelvuldig gebruikt voor zeer uiteenlopende indicaties. Een antistollingsmiddel kan als monotherapie worden gegeven, maar ook in combinatie met andere stollingsmiddelen. Er komen veel verschillende combinaties van antistollingsmiddelen voor. Het is vaak lastig om in te schatten of een bepaalde combinatie van antistollingsmiddelen nu wel of niet zinvol is.

Deze cursus gaat in op het antistollingsbeleid bij veelvoorkomende aandoeningen in de eerste en tweede lijn. Ook de zin én onzin van veelvoorkomende combinaties wordt besproken.

Na het volgen van deze cursus ben je beter in staat om in een baliegesprek adviezen en voorlichting te geven aan patiënten die antistollingsmiddelen gebruiken. Daarnaast kun je tijdens het aanschrijven van recepten mogelijke problemen met betrekking tot antistolling signaleren.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!