MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Zwangerschap & verloskunde, Gynaecologie
ICPC:
W
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Kinderwens: wanneer zwanger worden lastig is (assistenten)
Accreditatie Periode: 23-04-2019 t/m 23-04-2021
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Zwangerschap & verloskunde' of 'Gynaecologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Zwanger worden lijkt zo simpel. De meeste vrouwen met een kinderwens (ongeveer 80%) worden binnen een jaar zwanger. Bij andere vrouwen lukt dit niet en wordt er gesproken van verminderde vruchtbaarheid. In veel gevallen volgt dan een vruchtbaarheidsbehandeling. De apotheek heeft een belangrijke voorlichtende rol bij vrouwen met een kinderwens en bij verminderde vruchtbaarheid.
Een vruchtbaarheidsbehandeling heeft in het algemeen een zeer groot effect op het stel dat de behandeling ondergaat. De intensieve medische behandelingen kunnen belastend zijn. Ook de psychologische en emotionele gevolgen zijn vaak groot. De uitblijvende zwangerschap is een probleem dat door de buitenwereld vaak wordt onderschat.

Omdat het kan voorkomen dat je als apothekersassistent voorlichting moet geven aan vrouwen met een kinderwens en bij verminderde vruchtbaarheid, is het belangrijk dat je van deze onderwerpen genoeg afweet. In deze cursus willen we je voorlichten over deze onderwerpen. Ook de verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen, inclusief de medicijnen die hierbij gebruikt worden, zullen behandeld worden.

Na afloop van deze cursus ben je op de hoogte van de achtergronden van de begrippen vruchtbaarheid en verminderde vruchtbaarheid. Je kent de verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen en de verschillende geneesmiddelen die daarbij worden toegepast. Tevens kun je gerichte adviezen en voorlichting geven aan patiënten en partners van patiënten met vragen over kinderwens, (verminderde) vruchtbaarheid en de bijbehorende medicatie.

Na afloop van deze cursus weet je:

  • de achtergronden van de relatie tussen de menstruatiecyclus en de vruchtbare dagen van een vrouw.
  • in welke situaties er gesproken wordt van subfertiliteit.
  • in het kort welke verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen er mogelijk zijn.
  • welke voorlichting en adviezen je kunt geven over de geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.
  • hoe je bijwerkingen van deze medicijnen kunt herkennen.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!