MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
De Bode Nascholingen
kosten
basistarief
€ 345
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Samenwerking, Communicatietechniek
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
5
punten
locatie
NH Hotel Utrecht
Jaarbeursplein 24
3521AR Utrecht
overig
23
Mei
2019
Assertiviteit op de werkvloer - Voor jezelf opkomen
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Samenwerking' of 'Communicatietechniek'
Van aanbieder:
De Bode Nascholingen
In de omgeving:
Utrecht

Ik zou graag vaker, op sommige momenten, wat assertiever willen zijn. Nu komt het regelmatig voor dat ik geen “nee” durf te zeggen, want dat vind ik sneu voor de ander, en wat zullen ze wel niet van me vinden. Ook komt het wel eens voor dat ik totaal dicht sla en dan denk ik na afloop: “had ik dit of had ik dat meer gezegd”. Maar ja, zo zit ik niet in elkaar hé, en ik wil geen ruzie.
Een assertief persoon kan “nee” zeggen zonder zich schuldig te voelen. Is verder in staat grenzen aan te geven en voor zijn of haar mening uit te komen. Echter, opkomen voor jezelf is voor velen nog steeds een groot probleem. Vaak wil je aardig overkomen en wil je anderen niet tot last zijn. Assertiviteit geeft enorm veel zelfvertrouwen, zelfrespect en gevoel van eigenwaarde en de vrijheid te zijn wie je bent, niet zoals anderen denken dat je moet zijn.

De techniek van het duidelijk en precies vertellen en laten zien wat je wilt, het voet bij stuk houden (de techniek van de kapotte grammofoonplaat) en het afweren van tegenwerpingen wordt besproken en geoefend.

Tijdens deze nascholing krijg je handvatten aangereikt hoe je meer durft door de ander duidelijk en precies te vertellen en te laten zien wat je wilt, zonder daarbij een schuldgevoel te krijgen.
Hoe je meer gevoel van eigenwaarde krijgt door voet bij stuk te houden en tegenwerpingen af te weren, zonder dicht te slaan.

Wat levert het op?

  • Op een juiste wijze “nee” te zeggen, zonder schuldgevoel.
  • Je mening te geven in vergaderingen.
  • Je dominante collega zelfverzekerd je grens aan te geven.
  • Je minder dominant/agressief over te laten komen.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!