MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Leerpunt KOEL B.V.
kosten
basistarief
€ 2250
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
20
punten
locatie
Leerpunt KOEL
IJsselmeer 34
3332 EX Zwijndrecht
☎ +3178 6193 068
overig
16
Jan
2019
Opleiding SOH - Spreekuur Ondersteuner Huisarts
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Algemeen & overig'
Van aanbieder:
Leerpunt KOEL B.V.
In de omgeving:
Zwijndrecht

Een Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH) is een goed opgeleide assistente die de logistiek van het (eigen) spreekuur waarborgt door semi-spoedeisende patiënten de aandacht te geven die ze nodig hebben. Van allergische reacties tot brandwonden, vaak is snel duidelijk of een spoedbehandeling nodig is en hoeft de huisarts er niet noodzakelijk bij te komen. De SOH kan zelfstandig klein letsel en veel voorkomende klachten afhandelen of doorverwijzen indien nodig. Dit biedt de huisarts rust in zijn dagelijkse spreekuur of tijdens de dienst op de HAP waardoor hij meer tijd heeft voor complexere problematiek.Deze opleiding biedt een uitdagend programma voor ervaren assistenten en triagisten die meer in hun mars hebben.

Leerdoel

  • Zelfstandig leren afhandelen van klein letsel en veel voorkomende klachten.
  • Interactief en intensief ervaring opgedaan met praktijkvaardigheden.
  • Positieve afronding stageperiode, met als kern oefenen en borging kennis en vaardigheden in de praktijk.

Het theoriedeel van de opleiding duurt in totaal ca. 3 maanden, waarbij om de 2 weken een bijeenkomst plaats vindt. Na dit theoriedeel volgt een stageperiode van ca. 6 maanden, waarin praktijk en toepassen van zelfstandige medische handelingen centraal staat.. Dit deel wordt afgesloten met een praktijkcertificaat. Na afronding van het praktijkdeel, ontvangt de cursist het definitieve SOH-certificaat, dat 2 jaar geldig is.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!