MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Huisartsenposten Amsterdam
kosten
basistarief
Onbekend
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Communicatietechniek
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
Huisartsenposten Amsterdam
Hoogte Kadijk 143
1018 BH Amsterdam
☎ +3120 3445 377
overig
06
Mei
2019
Basis vaardighedentraining - Omgaan met weerstand (2019)
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Communicatietechniek'
Van aanbieder:
Huisartsenposten Amsterdam
In de omgeving:
Amsterdam

Doordat de deelnemers de theorie al kennen uit de e-learning 'Omgaan met weerstand', focust de training zich op het kunnen: het oefenen.

Er wordt in twee stappen geoefend:

1. Reageren op videofragmenten met de Video Respons Trainer (VRT).

  • De deelnemers oefenen in kleine groepjes met een laptop met unieke software. Ze oefenen hiermee de cruciale gesprekstechnieken die belangrijk zijn voor het bereiken van het doel van de training. In deze training oefenen de deelnemers met ‘Meeveren’: de belangrijke eerste stap in het ombuigen van A- en B-gedrag (‘ik’-gedrag en kritiek’). De deelnemers zien filmpjes met situaties die een beroep doen op die gesprekstechniek. Ze zien een persoon die tegen hem spreekt en ze reageren door hun reactie in te spreken: ze passen de gesprekstechniek toe. Hun reactie wordt opgenomen via een webcam. Ze kijken de reactie meteen terug. Ze zien zelf hoe ze het gedaan hebben en krijgen feedback van hun groepsgenoten en de rondlopende trainer. Ze oefenen net zo vaak tot ze de gesprekstechniek feilloos kunnen toepassen. Door deze werkvorm automatiseren de deelnemers de gesprekstechniek.

2. Oefengesprek met een acteur.

  • Elke deelnemer oefent een situatie rechtstreeks uit zijn eigen werkpraktijk. Door het oefenen met de VRT heeft de deelnemer zelfvertrouwen opgebouwd in de beheersing van de gesprekstechniek. Naar onze ervaring is het oefenen met de acteur hierdoor veel fijner en effectiever. We zorgen voor een succeservaring bij de deelnemer, die zijn ervaring en zelfvertrouwen meteen kan toepassen in de praktijk.

Leerdoelen

  • Herkennen van emotioneel gedrag (A, B en C) en agressie.
  • Lichamelijke reacties definiëren met behulp van spanningsoefening.
  • Ombuigen van emotie.
  • Grenzen stellen aan agressie.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!