MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Scem Conference Services
kosten
basistarief
€ 95
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Dermatologie
ICPC:
S
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
4
punten
locatie
Martini Ziekenhuis
Van Swietenplein 1
9728 NT Groningen
☎ +3150 5245 245
overig
12
Maa
2019
Brandwondenonderwijs
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Dermatologie'
Van aanbieder:
Scem Conference Services
In de omgeving:
Groningen

De huisartsen in Nederland zien per jaar ongeveer 50.000 tot 60.000 patiënten met brandwonden. Een klein percentage moet worden verwezen naar een Brandwondencentrum (ong. 3000-4000 patiënten).

Dat betekent dat de huisarts het grootste aandeel heeft in de behandeling van brandwonden. Naast verwijzingen door huisartsen worden ook door SEH-afdelingen, poliklinieken van ziekenhuizen en ambulancediensten patiënten verwezen naar het Brandwondencentrum.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Welke brandwonden genezen vanzelf met een goede behandeling en kan ik als hulpverlener zelf behandelen? Wat zijn de kenmerken van deze brandwonden?
  • Hoe kan ik een brandwond goed behandelen opdat kolonisatie en verdieping van de brandwond kan worden voorkomen?
  • Hoe herken ik als hulpverlener of er sprake is van kindermishandeling of verwaarlozing bij een kind met brandwonden?
  • Welke patiënten met brandwonden dien je te verwijzen?
  • Daarnaast komen in workshops ook vaardigheden aan de orde zoals het snel en praktisch verbinden van brandwonden, het schatten van het percentage, wat te doen met elektriciteitsletsel en de meest voorkomende chemische brandwonden veroorzaakt door bijv. de gootsteenontstopper.

Na de cursus zijn cursisten in staat een patiënt met brandwonden volgens landelijke richtlijnen op te vangen, zij kunnen brandwonden beschrijven en beoordelen, weten hoe een brandwond te behandelen en te verzorgen en welke patiënten dienen te worden doorverwezen naar een brandwondencentrum, met de juiste keuze voor vervoer.

* Accreditatie is toegekend door KABIZ (CADP), accreditatiecommissie Kwaliteitsregister V&V (4 pnt) en Verpleegkundig Specialisten Register (VSR: 4 pnt).

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!