MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
WOMEN Inc.
kosten
basistarief
Gratis
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Algemeen & overig, Communicatietechniek
ICPC:
A, P, X, Y, Z
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
A
punten
locatie
Amsterdome
Seineweg 2
1043 BG Amsterdam
☎ +3188 0001 591
overig
11
Apr
2019
Congres - Iedere Patiënt is Anders
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie', 'Algemeen & overig' of 'Communicatietechniek'
Van aanbieder:
WOMEN Inc.
In de omgeving:
Amsterdam

Als zorgprofessional zet u de mens centraal. Aandacht voor verschillen in geslachtskenmerken, genderidentiteit en expressie, seksuele oriëntatie en leeftijd maken dat u optimaal kunt bijdragen aan het herstel en welzijn van de individuele patiënt of cliënt. In de spreekkamer is het belangrijk dat de zorgverlener er niet van uitgaat dat iemand hetero en cisgender is en open vragen stelt. Toch is deze benadering nog lang niet vanzelfsprekend. Daarom zijn WOMEN Inc., Rutgers en COC de Alliantie Gezondheidszorg op Maat gestart. De Alliantie maakt het publiek, de eerstelijns zorgsector en de overheid bewust van de rol die gender, seksuele oriëntatie en levensloop spelen bij aandoeningen en de behandeling ervan.

Het congres ‘Iedere patiënt is anders’ biedt zorgprofessionals de nieuwste inzichten over sensitiviteit in de zorg in Nederland op het gebied van sekse, gender en seksuele oriëntatie. We gaan in gesprek over hoe inclusieve zorg kan leiden tot gelijke kansen op gezondheid voor iedereen en wat dit betekent voor uw dagelijkse praktijk.

Dit congres is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals werkzaam in de eerstelijnszorg (o.a. huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners somatiek en GGZ en eerstelijns psychologen) en jeugdprofessionals (o.a. JGZ, Sense, jeugdhulp en -zorg). Ook professionals uit andere domeinen betrokken bij de gezondheidszorg (o.a. medisch specialisten, onderzoekers, beleidsmakers, patiëntenverenigingen, maatschappelijke organisaties, wetenschappers, media en zorgverzekeraars) zijn van harte welkom. Tijdens het congres worden de laatste resultaten en inzichten uit onderzoek gepresenteerd en gaan we met de expertise van de aanwezige professionals in gesprek over een patiëntgerichte aanpak.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!