MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Leerpunt KOEL B.V.
kosten
basistarief
€ 99
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Spoed Eisende Hulp, Neurologie
onderwerp(en):
Triage
ICPC:
A, N
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
Leerpunt KOEL
IJsselmeer 34
3332 EX Zwijndrecht
☎ +3178 6193 068
overig
09
Okt
2019
Triage TIA/Beroerte - Meer dan de FAST
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Spoed Eisende Hulp' of 'Neurologie'
Van aanbieder:
Leerpunt KOEL B.V.
In de omgeving:
Zwijndrecht

De FAST wordt vaak gebruikt om een beroerte of TIA te herkennen Een scheve mond(Face) verlamde arm (Arms ) of veranderde spraak (Speech) kunnen duiden op een beroerte . De T staat voor Time. Dat is de geschatte tijd dat de symptomen aanwezig zijn . Het is belangrijk deze tijd door te geven aan de huisarts of aan 112.

Elke dag krijgen ongeveer 117 mensen een beroerte . Dat zijn 43.000 mensen per jaar. Ongeveer 2 op de 3 mensen kunnen 3 maanden na hun ziekenhuisopname weer zelfstandig leven. Hoe herken je de symptomen van een TIA of beroerte?

Er zijn meer symptomen die wijzen op een beroerte, klachten van draaiduizeligheid of gevoelsstoornissen worden vaak niet herkend als symptomen van een beroerte. Bij symptomen van een beroerte is snel handelen van levensbelang. Er zijn nieuwe behandelmethoden. De patiënt moet dan binnen 4 ½ uur na het ontstaan van de klachten in het ziekenhuis zijn. Deze behandelingen kunnen blijvende schade voorkomen of beperken .

Leerdoel:

  • Herkennen van een TIA of beroerte aan de hand van telefonische klachten van een patiënt.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!