MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Huisartsenpost Oude IJssel
kosten
basistarief
€ 19
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Spoed Eisende Hulp
onderwerp(en):
AED/BLS/ALS/reanimatie
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
locatie
Slingeland Ziekenhuis
Kruisbergseweg 25
7009 BL Doetinchem
☎ +3131 4329 911
overig
27
Mei
2019
Reanimatie en AED (Herhalingscursus)
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Spoed Eisende Hulp'
Van aanbieder:
Huisartsenpost Oude IJssel
In de omgeving:
Doetinchem

Op vier data zal de Zorgacademie Oude IJssel dit jaar weer de herhalingscursus ‘Reanimatie & AED’ aanbieden. Dit gebeurt in samenwerking met de Stichting Reanimatie Achterhoek, die bestaat uit een groep enthousiaste instructeurs die allen werkzaam zijn in de gezondheidszorg en gecertificeerd zijn namens de Nederlandse Reanimatie Raad.

Beschrijving en doelstelling van de cursus: Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In deze herhalingstraining van ongeveer 2,5 uur leert u hoe u iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die u tijdens deze cursus leert kunt u de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructeur leert u een aantal stappen die u moet doorlopen wanneer u geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. U leert het slachtoffer te beademen en borst compressies (hartmassages) te geven en een AED te gebruiken. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.In de cursus wordt eerst een presentatie gehouden om de theoretische informatie weer op te halen en is er ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Daarna worden de praktijk skills weer opgehaald door te oefenen op de reanimatie poppen en met het gebruik van de AED. Optioneel (bij voldoende tijd) volgt een herhaling van baby-/kinderreanimatie.

U leert hoe u:

  • een bewusteloos slachtoffer benadert.
  • borst compressies en beademing uitvoert.
  • een automatische externe defibrillator veilig gebruikt.
  • een slachtoffer dat weer ademt in stabiele zijligging legt.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!