MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
LangerhansĀ® School of Diabetes
kosten
basistarief
€ 165
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Endocrinologie
onderwerp(en):
Diabetes
ICPC:
T
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
A
punten
locatie
Beatrix Theater
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht
☎ +3188 0112 600
overig
20
Jun
2019
15e Langerhanssymposium - Alles hangt met elkaar samen
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Endocrinologie'
Van aanbieder:
LangerhansĀ® School of Diabetes
In de omgeving:
Utrecht

Het lustrum van het grootste diabetesevenement van Nederland staat voor de deur. Het 15e Langerhanssymposium heeft in 2019 als thema: Alles hangt met elkaar samen. 

Voor deze lustrumeditie hebben wij de topsprekers van de afgelopen jaren gevraagd om nogmaals een lezing te geven over een relevant en actueel onderwerp binnen of net buiten de diabeteszorg. Zo zal Liesbeth van Rossum meer vertellen over successen en valkuilen bij obesitas, vertelt Jan Westerink alle ins en outs van de nieuwe richtlijn CVRM en staan de longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker garant voor een inspirerende lezing over roken en diabetes.

Ook staan nieuwe topsprekers op het programma, Bert-Jan de Boer gaat in op diabetes en seksuele problemen en Helen Lutgers bespreekt de laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie en behandeling. Maar er is meer: Henk Bilo gaat in op sociale problematiek in relatie tot diabetes en Rik Heijligenberg stelt die altijd lastige patiënt met overgewicht en insuline centraal. In de “nabeschouwing” gaat de dagvoorzitter in gesprek met 2 kaderhuisartsen diabetes. Hoe neemt u alle informatie van vandaag mee in de dagelijkse praktijk van morgen?

Leerdoel van de gehele dag: deelnemers de laatste stand van zaken meegeven op het gebied van diabetes en aanverwante indicatiegebieden (o.a. obesitas, nieren, CVRM). D.m.v. het bankgesprek aan het eind van het programma wordt de praktische vertaling gemaakt naar de praktijk van de zorgverlener in de 1e lijn.

Leerdoelen per programma onderdeel:

  • Inzicht geven in de achtergrond & handvatten bieden voor de behandeling van obesitas
  • Inzicht geven in de invloed van sociale omgeving op een chronische aandoening (diabetes)
  • Inzicht geven in de relatie tussen diabetes en seksuele problematiek; bieden van handvatten in de begeleiding van behandeling van deze patiënten groep
  • Inzicht geven in de nieuwe CVRM richtlijn en praktische toepassing van deze richtlijn bij de behandeling van diabetes in de 1e lijn
  • Inzicht geven in de technologische en medicamenteuze ontwikkeling binnen de context van de 1e lijn diabeteszorg
  • Kennis vergroten voor het behandelen van patiënten met overgewicht en insulineresistentie en inzicht geven in de voor- en nadelen van de alternatieve medicamenteuze opties
  • Inzicht geven in de relatie tussen roken en diabetes en praktische handvatten bieden voor het aanpakken van deze problematiek in de 1e lijn.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!