MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Stichting Huisartsenposten West-Brabant
kosten
basistarief
Onbekend
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Endocrinologie
onderwerp(en):
Diabetes
ICPC:
T
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
locatie
Bravis Ziekenhuis - Roosendaal
Boerhaavelaan 25
4708 AE Roosendaal
☎ +3116 5588 000
overig
29
Mei
2019
Diabetes Mellitus (1ste sessie)
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Endocrinologie'
Van aanbieder:
Stichting Huisartsenposten West-Brabant
In de omgeving:
Roosendaal

Diabetes mellitus (ook wel 'suikerziekte) genoemd, in bijna ieder land met een hoge levensstandaard (dus ook de “opkomende landen” als China, India e.d.!) zien we dat het voorkomen van deze ziekte toeneemt, met daarbij de forse secundaire complicaties op het functioneren van diverse organen. Oftewel een grote ziekte last en dan ook een grote kostenpost in de landelijke begrotingen.

Hoe gaan we in de eerste lijn daarmee om en wat zijn dan voor jou als triagiste/telefoniste of medewerk(st)er HAP daarmee om. Hoe zit deze ziekte in elkaar , wat zijn belangrijke aandachtspunten en hoe is je communicatie naar de dienstdoende huisarts ?

We beginnen met een algemene inleiding; anatomie en kenmerken/oorzaken van de ziekte, de complicaties; op korte termijn/acute fases en op lange termijn, en daarna gaan we in op de verschillende behandel opties.

Doelen.

  • Na deze presentatie heb je een duidelijk beeld van de oorzaak en met name de betekenis van Diabetes Mellitus, en weet je hoe daarmee om te gaan als triagiste/ medewerk(st)er van een HAP.
  • Kan je relevante vragen stellen bij het eerste telefonisch contact om zo een goed beeld te krijgen van de actuele problematiek waarmee de patiënt belt.
  • Weet je dat alles goed samen te vatten tot een concrete hulpvraag en kan je daarmee zo nodig overleggen met de dd huisarts of weet je welke adviezen je kan gaan geven.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!