MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Leerpunt KOEL B.V.
kosten
basistarief
€ 335
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Verpleegkunde
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
4
punten
locatie
Leerpunt KOEL
IJsselmeer 34
3332 EX Zwijndrecht
☎ +3178 6193 068
overig
15
Jul
2019
SOH (Spreekuur Ondersteuner Huisarts) - Module Hechten (hercertificering)
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Verpleegkunde'
Van aanbieder:
Leerpunt KOEL B.V.
In de omgeving:
Zwijndrecht

Het behandelen en hechten van kleine wonden komt regelmatig voor in de praktijk. Hoewel wondbehandeling primair een taak voor de huisarts is, zien we steeds meer SOH-ers of assistenten die een belangrijke rol hebben bij wondbehandeling. Hoofdzakelijk ligt deze rol nog bij de secundaire wondbehandeling en het plakken van zwaluwstaartjes, maar deze taken kunnen uitgebreid worden wanneer een SOH-er over de juiste kennis en vaardigheden beschikt.

Behandelen theorie en praktijkvaardigheden hechttechnieken, met als resultaat dat men na het volgen van de scholing, zelfstandig kan hechten (om cosmetische redenen niet in gelaat).

  • Om deze vaardigheid in de praktijk te borgen wordt na deze scholingsbijeenkomst een aftekenlijst verstrekt waar de vaardigheid hechten tien keer dient te worden geoefend door de SOH-er en afgetekend door een begeleidend arts.
  • Deze aftekenlijst dient toegestuurd te worden aan Leerpunt KOEL, en indien deze voldoende wordt beoordeeld, is het certificaat hechten behaald. dit wordt dan z.s.m. toegestuurd.

Na het behalen van hercertificering hechten moet er iedere 2 jaar een opfristraining hechten worden gevolgd voor het behouden van het cerfitificaat hechten ( dit valt niet meer onder de her registratie)

Deze scholing omvat 1 uur een voorbereidende opdracht d.m.v. het doorlopen van de theorie wonden in het DLO en daarnaast 3 uur klassikale scholing.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!