MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Andersom Organiseren
kosten
basistarief
€ 1700
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Effectiviteit en efficiency
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
15
punten
locatie
Wilhelmina Ziekenhuis Assen
Europaweg-Zuid 1
9401 RK Assen
☎ +3159 2340 053
overig
04
Nov
2019
Efficiƫnter werken en hogere kwaliteit in de apotheek, huisartsenpraktijk en/of in gezondheidscentra
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Effectiviteit en efficiency'
Van aanbieder:
Andersom Organiseren
In de omgeving:
Assen

Met behulp van een managementgame wordt inzichtelijk wat een traditioneel ingerichte en functionerende organisatie voor effect heeft op wachttijden voor de klant, op fouten en afkeur, op doorlooptijden in relatie tot bewerkingstijden. Met behulp van een aantal tools van Lean en Lean Six Sigma vertaald specifiek voor de apotheek, huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum gaan leidinggevenden en professionals zelf aan de slag met verbeteringen die direct invloed hebben op doorlooptijden en wachttijden.

Na een periode van 6 tot 8 weken worden de veranderingen daadwerkelijk fysiek vormgegeven m.b.v. 5S. Na afloop van die dag worden de doorlooptijd en de bewerkingstijd van het 'beantwoorden' van individuele klantvragen periodiek gemeten door de assistentes. Bottlenecks worden continu geanalyseerd en opgelost. Er wordt gewerkt aan het realiseren van een gelijk kennis- en werkniveau van alle assistentes in een periode van 6 - 8 maanden vanuit een lerende organisatie.

Leerdoelen

  1. Kunnen signaleren van de zogenoemde 'rode ballen' van Deming.
  2. De huidige situatie in kaart kunnen brengen met zowel verspillingen, variaties in het werk, als risico's m.b.v een Brown Paper vanuit de klantvraag.
  3. Kunnen verbeteren / doelmatigheid bevorderen op basis van waardestappen voor de klant.
  4. Op basis van de procesverbetering de verschillende werkplekken kunnen inrichten op basis van 5S (sorteren, schoonmaken, schikken, standaardiseren, in stand houden).
  5. De bijbehorende werkwijze op de werkvloer intrainen bij alle assistentes en medewerkers.
  6. Zowel dit verbetermanagement als continue aanpassingen van de werkwijze verwerken in het kwaliteitsmanagementsysteem HKZ.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!