MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Medrie BV
kosten
basistarief
€ 97,50
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Cardiologie
onderwerp(en):
CVRM
ICPC:
B, K
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
Open Hof Dronten
De Zuid 2
8251 BH Dronten
☎ +3132 1312 792
overig
09
Maa
2021
Hartinfarct
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Cardiologie'
Van aanbieder:
Medrie BV
In de omgeving:
Dronten

De scholing Hartfalen/pijn op de borst is geactualiseerd op basis van de nieuwste inzichten. We hanteren ‘Hartinfarct’ als nieuwe titel. Gezien de nieuwe onderwerpen biedt de scholing een mooi opfrismoment voor oud-deelnemers.

Een grote patiëntengroep van de huisartsenpraktijk heeft te maken met klachten van pijn op de borst. Daarnaast is het een veel voorkomende klacht waarmee patiënten in de ANW uren bellen naar de Triagepost. Achtergrondkennis is daarom van belang om de urgentie te bepalen en de patiënt goed te kunnen helpen

De docent behandelt het Acuut coronair syndroom en gaat daarnaast ook in op het Myocard infarct bij vrouwen. En waarom is het zo belangrijk extra alert te zijn bij een diabetespatiënt die zich presenteert met vage klachten?

Uiteraard komen onderzoek, behandeling en medicatie aan bod. Na deze scholing is uw kennis weer helemaal up to date zodat u de patiënt accuraat te woord kunt staan.

De volgende onderwerpen komen in de cursus aan de orde:

  • Anatomie en fysiologie van de circulatie
  • Acuut coronair syndroom; pathofysiologie, diagnostiek, beleid en behandeling
  • Myocardinfarct bij vrouwen
  • ‘Stil infarct’ bij de diabetespatiënt

De thema’s worden zoveel mogelijk interactief aangeboden d.m.v. het uitvoeren van kleine opdrachten en het stellen en beantwoorden van vragen. U maakt ter voorbereiding op de cursus een opdracht om uw voorkennis op te halen.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!