MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2,5 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Endocrinologie
ICPC:
T
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2,5
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Schildklieraandoeningen (assistenten)
Accreditatie Periode: 22-11-2017 t/m 22-11-2019
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Endocrinologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

De schildklier produceert schildklierhormonen. Deze spelen een belangrijke rol bij veel essentiële processen in het lichaam. Aandoeningen aan de schildklier zijn niet zeldzaam. Naar schatting hebben 500.000 tot 1.000.000 mensen in Nederland een schildklierziekte of hebben deze ooit doorgemaakt. Schildklierziekten komen vier tot acht keer zo vaak voor bij vrouwen als bij mannen.

De schildklier heeft invloed op bijna alle lichaamsfuncties. Daarom zijn de klachten bij een schildklieraandoening zeer divers. Veel mensen met een schildklieraandoening kunnen met – maar vaak ook zonder – medicijnen uitstekend functioneren. Door de grote verscheidenheid aan klachten wordt een schildklierstoornis niet altijd gemakkelijk herkend. Als een schildklieraandoening onbehandeld blijft, kan dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, osteoporose, hyperactiviteit en depressie. Een vroegtijdige diagnose is daarom belangrijk.

In deze cursus leer je veel over schildklieraandoeningen en de behandeling ervan. Verschillende praktijkvoorbeelden maken duidelijk op welke manier je patiënten met schildklieraandoeningen optimaal kunt helpen.

Na afloop van deze cursus ken je de achtergronden van een aantal verschillende schildklieraandoeningen. Tevens ben je bekend met de medicatie voor de verschillende schildklieraandoeningen. Hierdoor kun je gerichte adviezen en voorlichting geven aan patiënten die te maken hebben met schildklieraandoeningen.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!