Deze cursus gaat over het geven van goede medicatiebegeleiding. Zoals je zult begrijpen, houdt medicatiebegeleiding meer in dan het voorlezen van de bijsluiter! Dus niet alleen zenden, maar ook ontvangen door middel van luisteren en meedenken en op zoek gaan naar oplossingen voor de patiënt. Het is belangrijk dat dit gebeurt vanuit het perspectief van de patiënt, binnen de mogelijkheden die de apotheek kan bieden.
Vraag je bij medicatiebegeleiding het volgende af:
Dit betekent dat de informatie die jij bespreekt met de patiënt, per patiënt kan verschillen. Ook kun je, afhankelijk van de patiënt, kiezen voor een andere methode. Het eindresultaat of doel moet bij medicatiebegeleiding wel altijd gelijk zijn: een tevreden patiënt, die snapt hoe hij of zij het geneesmiddel moet gebruiken en erop vertrouwt dat het geneesmiddel voor zijn gezondheid toegevoegde waarde heeft en veilig is.
Klinkt dit allemaal abstract en heb je nog geen idee, hoe dit in te vullen? We werken in deze cursus met veel praktijkvoorbeelden om je handvatten te bieden om invulling aan jouw rol te geven. Aan jou in de praktijk de uitdaging om dit toe te passen. Realiseer je hierbij, dat er meer wegen naar Rome leiden.
Na het volgen van deze cursus: