MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
CME-Online / E-WISE Nederland
kosten
basistarief
€ 395,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Farmacologie, Communicatietechniek
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
CME-Online - Goede medicatiebegeleiding: hoe doe je dat? (assistenten)

Deze cursus gaat over het geven van goede medicatiebegeleiding. Zoals je zult begrijpen, houdt medicatiebegeleiding meer in dan het voorlezen van de bijsluiter! Dus niet alleen zenden, maar ook ontvangen door middel van luisteren en meedenken en op zoek gaan naar oplossingen voor de patiënt. Het is belangrijk dat dit gebeurt vanuit het perspectief van de patiënt, binnen de mogelijkheden die de apotheek kan bieden.

Vraag je bij medicatiebegeleiding het volgende af:

  • Wat is nuttig voor deze patiënt om te weten in dit stadium?
  • Hoe breng je deze informatie over?
  • Hoe zorg je ervoor dat dit in jullie apotheek aantoonbaar wordt vastgelegd?

Dit betekent dat de informatie die jij bespreekt met de patiënt, per patiënt kan verschillen. Ook kun je, afhankelijk van de patiënt, kiezen voor een andere methode. Het eindresultaat of doel moet bij medicatiebegeleiding wel altijd gelijk zijn: een tevreden patiënt, die snapt hoe hij of zij het geneesmiddel moet gebruiken en erop vertrouwt dat het geneesmiddel voor zijn gezondheid toegevoegde waarde heeft en veilig is.

Klinkt dit allemaal abstract en heb je nog geen idee, hoe dit in te vullen? We werken in deze cursus met veel praktijkvoorbeelden om je handvatten te bieden om invulling aan jouw rol te geven. Aan jou in de praktijk de uitdaging om dit toe te passen. Realiseer je hierbij, dat er meer wegen naar Rome leiden.

Na het volgen van deze cursus:

  • kun je informatie geven over het hoe, wat en waarom van medicatiebegeleiding.
  • kun je medicatiebegeleiding geven.
  • ben je in staat om risico’s in de medicatiebegeleiding te herkennen, deze weg te nemen of hierop controle uit te oefenen.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!