MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Stichting Huisartsenposten West-Brabant
kosten
basistarief
Gratis
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Algemeen & overig, Gastro-enterologie
onderwerp(en):
Triage
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
locatie
Amphia Ziekenhuis - Locatie Langendijk
Langendijk 75
4819 EV Breda
☎ +3176 5955 000
overig
07
Mei
2019
Buikklachten
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Algemeen & overig' of 'Gastro-enterologie'
Van aanbieder:
Stichting Huisartsenposten West-Brabant
In de omgeving:
Breda

Buikpijn kan door verschillende aandoeningen worden veroorzaakt. Sommige zijn levensbedreigend, vooral bij risicogroepen. Een acuut myocardinfarct, aneurysma aorta en een acute doorbloedingsstoornis (ischemie) geven soms ook buikpijn. Minder ernstige klachten kunnen een zeer ernstige achtergrond hebben, zoals bij zwangeren met het HELLP-syndroom of een vermoedelijk EUG. Klachten van misselijkheid en braken komen veel voor bij buikpijnklachten. Wanneer ben je gealarmeerd en moet er direct actie ondernomen worden en bij welke symptomen kun je met een gerust hart (telefonisch)advies geven?

Tijdens deze scholing wordt de pathofysiologie van verscheidene oorzaken van buikpijn doorgenomen. Er wordt stilgestaan bij de mate van pijn en de verschillende soorten van pijn. Wat is het verschil in triage bij buikpijn kind en bij buikpijn volwassene en welke essentiële vragen moeten gesteld zijn om tot een juiste urgentie en vervolgbeleid te komen? Welke (overbruggings-)adviezen en pijnstillingadvies kun je meegeven aan de beller bij laag urgente buikklachten?

Aan de hand van casuïstiek worden diverse, aan de buik gerelateerde, aandoeningen doorgenomen.

Doelen

  • Kennis opdoen van de pathofysiologie van buikklachten.
  • Kennis opdoen over de verschillende oorzaken en soorten van buikklachten bij zowel volwassenen als kinderen.
  • Kennis opdoen over de differentiaal diagnostiek van buikklachten, urgentie denken, behandeling en follow-up bij de verschillende oorzaken van buikpijn.
  • Casuïstiek bespreken waarin moeilijkheden worden ervaren in de triage.
  • Bewustzijn van eigen grenzen in het handelen; wanneer kan er advies gegeven worden en wanneer dient een patiënt beoordeeld te worden.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!