MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
VUmc afd. huisartsgeneeskunde
kosten
basistarief
Onbekend
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
5
punten
locatie
Opleidingsinstituut Zorg en Welzijn
De Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam
☎ +3120 5983 646
overig
19
Sep
2019
Praktijk Assistentendag Huisartsopleiding VUmc 2018/2019
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Algemeen & overig'
Van aanbieder:
VUmc afd. huisartsgeneeskunde
In de omgeving:
Amsterdam

De huisartsopleiding biedt jaarlijks een scholingsdag aan voor praktijkassistentes. Dit programma is niveau onafhankelijk en wordt zowel in jaar 1 als jaar 3 aangeboden. Het wordt verzorgd door de docenten (huisarts en psycholoog) van de betreffende aiosgroep.

Voorafgaand aan de scholingsdag die bij de huisartsopleiding VUmc plaatsvindt, ontvangen de deelnemers een uitnodiging met daarin het programma. In het programma staat de inhoud van de dag globaal beschreven en worden de deelnemers verzocht zich voor te bereiden. De voorbereiding bestaat meestal uit het lezen van artikelen die met de uitnodiging worden meegestuurd.

De doelen van assistentenscholing zijn:

  • De betrokkenheid van de praktijkassistentes bij de huisartsopleiding vergroten.
  • De bekwaamheid van de praktijkassistentes in het begeleiden van de aios doen toenemen.

De betrokkenheid van de praktijkassistentes bij de huisartsopleiding vergroten door informatie te geven over de opleiding en in het bijzonder over de maatschappelijk relevante thema’s (bv. EPD en wijkgerichte samenwerkingsverbanden) en opdrachten voor de aios waarbij de vraag aan de assistentes is hoe zij hun rol hierbij kunnen invullen. In dit verband kan er gedacht worden aan het sturen van de patiëntenstroom en de aios helpen bekwaam te worden in het bepaalde vaardigheid.

De bekwaamheid van de praktijkassistentes in het begeleiden van de aios doen toenemen door didactische vaardigheden, bv. het geven en ontvangen van feedback aan te bieden als onderwerp en het oefenen van medisch-inhoudelijke vaardigheden, waarbij de leidende vraag is: hoe leer ik deze vaardigheid aan de aios?

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!