MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Stichting Huisartsenposten West-Brabant
kosten
basistarief
Onbekend
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
Spoed Eisende Hulp, Cardiologie, Neurologie
ICPC:
N, P
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
locatie
Amphia Ziekenhuis - Locatie Langendijk
Langendijk 75
4819 EV Breda
☎ +3176 5955 000
overig
24
Jun
2019
Beroerte, Is FAST wel snel genoeg!? En dan!?
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Spoed Eisende Hulp', 'Cardiologie' of 'Neurologie'
Van aanbieder:
Stichting Huisartsenposten West-Brabant
In de omgeving:
Breda

In Nederland is een beroerte één van de belangrijkste doodsoorzaken en de meest frequente oorzaak van ernstige beperkingen of invaliditeit. Bij beroertes telt elke minuut. Een snelle behandeling na het ontstaan van de klachten vergroot de kans op herstel van hersenletsel.

Herken jij op tijd dat je te maken hebt met iemand met een beroerte? Hoe loopt de triage en wat zijn de vervolgstappen in het behandeltraject? Als doktersassistente maak jij het verschil! Aan de hand van casuïstiek gaan we aan de slag om bij beelden die mogelijk worden veroorzaakt door een acute cerebrale aandoening te leren denken in mate van urgentie. Ook nadat patiënten terugkomen van hun ziekenhuisopname, al dan niet na een periode van revalidatie, krijg je in de huisartsenzorg met patiënten na hun beroerte te maken. In deze scholing wordt ook op de noodzakelijke ketenzorg en preventie hart- en vaatziekten ingegaan.

Doelen:

  • Kennis over en toepassen van de FAST-criteria in de triage.
  • Kennis over differentiaal diagnostiek van een beroerte, urgentiedenken, behandeling en follow-up bij beroerte.
  • Bewustwording van de noodzaak tot ketenzorgafspraken tussen meerdere spelers in de eerste en tweede lijn (huisarts-neuroloog-chirurg-fysiotherapeut-ergotherapeut-diëtist-thuiszorg e.a.)
  • Verdiepen in het triagesysteem/urgentiedenken rond acute fase van een beroerte. En vervolgens in de behandelfase, revalidatiefase en nazorgfase zorg rond de patiënt volgen en eventueel mede-organiseren/coördineren.
  • Bewustzijn van eigen grenzen in spoedzorg. Wat is jouw rol als doktersassistente, wat is de rol van de huisarts? Reageren wij adequaat bij de triage of veroorzaken wij een delay?
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!