![]() |
De training zal bestaan uit een carrousel. De carrousel bestaat uit vier oefenstations waarbij de handelingen worden besproken, geoefend en getoetst. Per oefenstation is er een trainer aanwezig die de triagisten zal begeleiden, feedback zal geven en toetsen. Een BIG-geregistreerde huisarts zal controleren of de inhoud van de training klopt. Ook zal de huisarts aanwezig zijn bij de vaardigheid carrousel, op deze manier kan HAP Rijnmond borgen dat de juiste informatie en instructies gegeven worden.
Oefenstation 1:
Oefenstation 2:
Oefenstation 3:
Oefenstation 4:
De groep van maximaal 18 triagisten, wordt in 4 kleinere groepjes verdeeld. Er wordt per oefenstation gewerkt met maximaal 4 triagisten. Een oefensessie duurt 60 minuten, binnen die 60 minuten wordt de theorie en het protocol doorgenomen, eventuele vragen worden beantwoord. Na een korte theoretische uitleg en een demonstratie van de trainer, gaan de triagisten zelf aan de slag. Dit betekent dat iedereen de gelegenheid krijgt om te oefenen. Als laatst worden de vaardigheden afgetekend door de trainer en kunnen de triagisten door naar het volgende oefenstation.
Leerdoelen:
Er wordt niet alleen geoefend, maar er wordt ook stilgestaan bij de achtergrondinformatie en protocollen. De medisch technische handelingen en praktische vaardigheden worden herhaald, daarbij worden de handelingen en de kennis van de triagisten getoetst.
SMART geformuleerd doel:
1 december 2020 zijn alle triagisten van HAP Rijnmond bekwaam in het uitvoeren van de (bovenstaande) medisch technische handelingen, waardoor de patiëntveiligheid geborgd is, daarbij is er per triagist een aftekenlijst met medisch technische handelingen afgetekend en geüpload in het personeelsdossier.